KURSTILBUD HOBBYGARTNERE 2023

 

Kursene foregår i hagesenteret i tidsrommet kl. 13-16

Plass til maks 12 deltakere pr. kurs så her gjelder  prinsippet ‘først til mølla’.

Sikre deg en plass ved å sende interessemelding (ikke bindende påmelding) til post@hammerplanteskole.no

 

Foreløpige datoer:

SÅ OG DYRKE              19. januar    

En introduksjon til såing og dyrking, forkultivering og etablering av en kjøkkenhage, med praktisk og teoretisk tilnærming. Kurset omhandler følgende: Hva trenger man av utstyr for å begynne å så? Hvordan gå frem – praktiske tips og triks. Hva kan såes tidlig (inne), når skal man plante om og hva kan såes rett på friland og hvor seint? Stiklinger. Oppbevaring og holdbarhet på frø. God jord. Diverse eksempel på nyttevekster og hvordan dyrke dem.

Kurspris inkl. materialkostnad: kr. 850,- pr. deltaker

 

PLANLEGG DIN HAGE             26. januar   

Grunnleggende om planlegging, utforming og oppbygging av hagen. Kurset tilpasses deltakernes utgangspunkt og deltakernes egne hager kan danne grunnlag for diskusjon og eksempler. Hvordan ta hensyn til stedlige forutsetninger og forhold. Prinsipper for utforming, arealdisponering og soneinndeling. Hvordan lage en god planteplan. Tilrettelegging for grøntareal med nødvendige plantedybder mm. Overvannshåndtering. Hagen og det grønne skiftet – litt om biomangfold, insektsvennlige planter, vannfordrøyning og sirkulærøkonomi i liten skala (kompostering og håndtering av hageavfall, produksjon av egen jord, gjødsel osv).

Kurspris kr. 800,- pr. deltaker

 

TERRASSER OG TAKHAGER     2. februar    AVLYST

Beplanting på terrasser og takhager – forutsetninger og utfordringer. Inspirasjon og tips til utforming, oppbygging og plantevalg. Hva skal til for å lykkes med et grønt uteareal når man ikke kan plante i bakken. Hvordan tilrettelegge for beplanting med gode vekstvilkår og overvintring i kasser og kar? Hvordan stelle planter i kasser og krukker gjennom året. Hva kan brukes til soneinndeling, skjerming mm.

Kurspris kr. 800,- pr. deltaker

 

GRUNNKURS I HAGESTELL – VEDLIKEHOLD AV HAGEN  9. februar     

Har du tatt over en hage men vet ikke hvordan du skal stelle den? Er du nybegynner og ønsker generelt mer kunnskap om beskjæring og grunnleggende vedlikehold av ulike planter og bed? Vi snakker om planting, gjødsling, jordforbedring, ugrasbekjempning, beskjæring og annet som deltakerne lurer på. Hva bør gjøres når og hvordan?

Kurspris kr. 800,- pr. deltaker

 

PLANTEKURS    16. februar  

Velg riktig plante til riktig sted – tips og eksempel på gode sorter og hvordan de kan brukes. Vi går igjennom de ulike plantegruppene (trær, busker, stauder, sommerblomster). Hvilken type planter egner seg hvor? Hvilke faktorer påvirker overvintring og vekst? Hva betyr egentlig hardførheten? Hvordan sørge for at plantene overlever, vokser og trives? Vi konsentrerer oss om planter for Trøndelag.

Kurspris kr. 800,- pr. deltaker

 

STAUDER          2. mars  

Ønsker du en hage med rikelig blomstring gjennom hele vekstsesongen og der blomsterprakten gjentar seg år etter år uten at du må kjøpe nye blomster hver sesong? Da skal du satse på stauder. Dette kurset gir en god innføring i bruk av stauder, hvordan planlegge og vedlikeholde staudebed. En introduksjon til det store utvalget av stauder med ekstra fokus på våre mest anbefalte sorter. Velg riktig staude til riktig sted.

Kurspris kr. 800,- pr. deltaker

 

BESKJÆRINGSKURS   9. mars   

Generelt om beskjæring av busker og trær, hvordan beskjære og når. Spesielt fokus på frukttrær og bærbusker. Praktisk og teoretisk tilnærming.

Kurspris kr. 800,- pr. deltaker

 

PODEKURS   NY DATO  23.mars 

Produsere egne frukttrær. Grunnleggende innføring med praktisk og teoretisk tilnærming. 4 grunnstammer m/ podekvist og nødvendig tilbehør er inkludert i kursavgiften. Kursdeltaker må ha med egen podekniv eller alternativt skarpt og rent utstyr f.eks. tapetkniv.

Kurspris kr 1200,- pr. deltaker