KURSTILBUD HOBBYGARTNERE 2024

Kursene foregår i hagesenteret: Notenget 2, Stjørdal.

Plass til maks 12 deltakere pr. kurs. Bindende påmelding sendes til post@hammerplanteskole.no

 

PLANLEGG DIN HAGE      Torsdag 29. februar Kl. 12.30-15.30   (AVLYST)

Frist for påmelding 15.februar. Kursavgift: kr. 800:-

Grunnleggende om planlegging, utforming og oppbygging av hagen. Vi går igjennom vanlige utfordringer og hva som er lurt å tenke på. Prinsipper for utforming og soneinndeling. Håndtering av høydeforskjeller: terrassering, skråninger og terrengmurer. Hvordan lage en god planteplan og tilrettelegge med nødvendige plantedybder mm. Overvann og håndtering av snø. Deltakernes egne hageutfordringer kan danne grunnlag for diskusjon og eksempler.

 

SÅ OG DYRKE        Torsdag 7. mars Kl. 12.30-15.30

Frist for påmelding 29. februar. Kursavgift kr. 900:-

En introduksjon til såing og forkultivering med praktisk og teoretisk tilnærming. Kurset omhandler følgende: Hva trenger man av utstyr for å begynne å så? Hvordan gå frem – praktiske tips og triks. Hva kan såes tidlig (inne), når skal man plante om og hva kan såes rett på friland og hvor seint? Stiklinger. Oppbevaring og holdbarhet på frø. God jord. Diverse eksempel på nyttevekster og hvordan dyrke dem. Deltakerne får med seg noen prøveplanter hjem.

 

BESKJÆRINGSKURS       Torsdag 14. mars Kl. 12.30-15.30

Frist for påmelding 7. mars.  Kursavgift kr. 800:-

Generelt om beskjæring av busker og trær, hvordan beskjære og når. Spesielt fokus på frukttrær og bærbusker. Praktisk og teoretisk tilnærming.

 

PODEKURS      Torsdag 21. mars Kl. 12.30-15.30

Frist for påmelding 14. mars.   Kursavgift kr 1400:-

Produsere egne frukttrær. Grunnleggende innføring med praktisk og teoretisk tilnærming. 4 grunnstammer m/ podekvist og nødvendig tilbehør er inkludert i kursavgiften. Kursdeltaker må ha med egen podekniv eller alternativt skarpt og rent utstyr som f.eks. tapetkniv.